12 Haziran 2013 Çarşamba

Su Arıtıcı Sürahi





Su arıtma sistemlerinin son zamanlarda çok gelişmesi üreticleri su arıtıcı sürahi gibi pratik ürünleri geliştirmeye sevk etmiştir. Su arıtıcı sürahiler genelde iki bölmeden oluşur. Birinci bölmeye arıtılacak su konur, bu bölmede filtre yuvası içerisinde küçük bir arıtma filtresi bulunur. Su bu filtreden geçerek arıtılır ve içime hazır hale getirilir.

Bu filtreler oldukça basit şekildedir ve genelde içerisinde sediment tutucu, aktif karbon ve reçine bulunur. Son zamanlarda alkali filtrelerin öneminin artmasıyla suya mineral takviyesi yapan alkali sürahiler de geliştirilmiştir. Ortalama su hazneye konulduktan 3-5 dakika içerisinde içilebilir hale gelmektedir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus sürahi tipi filtrelerde sürahi içerisine içilebilir nitelikte suyun konulmasıdır.Şehir şebeke suları çoğunlukla içilebilir nitelikleri karşılamaktadır ancak kuyu suları karşılamayabilmektedir.

Bu bakımdan sürahi içerisine niteliği bilinen suyu koymak önemlidir. basit filtre yapısı ancak sudaki birkaç kirliliği tutabilir profesyonel bir arıtma filtresi değildir.Sudaki kaba partikülleri tutan sediment filtre, klor ve organik bileşikleri tutarak tat ve kokuda iyileştirme sağlayan aktif karbon filtre, sertlik oluşturan mineralleri tutan reçine filtrenin kombinasyonundan oluşan bu su arıtıcı filtre kullan-at tipindedir ve ömrü bittiği zaman yenisi ile değiştirilmelidir. Kapasitesi düşük olan bu filtreler kişisel kullanımda 3-6 ay kadar periyotlarla değiştirilmesi gerekir. Su arıtıcı sürahiler ortalama 1,5-2 litre su arıtma kapasitesine sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder